header2019

header2019 kszc logo            header2019 jovodatet logo

 

KSZC Dékáni Árpád Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája - Évértékelő 2017

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája rendkívül színes, látványos programok sokaságával a háta mögött várja a 2018-as évet. Rendezvényeink magas száma és az azokon résztvevő érdeklődők, vendégek elégedettsége mutatja iskolánk elismertségét, képzéseink színvonalát.

Szakmák éjszakája

Kiemelt szerepet szántunk a „Szakmák éjszakája” rendezvénynek, ahol közel 700 látogató, szervező, lebonyolító vett részt az érdekes kiállításokat, bemutatókat, riportokat, játékokat felvonultató szakmai forgatagon. Ennek keretén belül ismerkedhettek meg a hozzánk érkezett látogatók, intézményünk szakmai sokszínűségével.

 

Felújítás

2017 októberében teljesen felújítottuk intézményünk lapos tetejét és ötözőinket.

 

Európai Szakképzés Hét

Szépészeti, egészségügyi programokkal készültünk a szakmai palettánk utáni érdeklődőknek. Az egészségügyi szakma iránt érdeklődők számára (általános iskolás 7-8 évfolyamos diákok) szerveztünk helyi egészségügyi intézményben, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházba látogatást. Ennek során megismerkedhettek az intézménnyel, az intézményben folyó munkával, beszélgethetnek az ott dolgozó szakemberekkel és egy beteg gyógyulási útját kísérhették végig.

 

Nyílt nap

2017. november 24-én mikro tanításokon keresztül mutattuk be ágazati képzéseinket illetve kiállításokkal, bemutatókkal vártuk az iskolánk leendő diákjait és hozzátartozóikat.

 

Névváltozás

2017. november 23-án iskolánk megújult névvel a KSZC Dékáni Árpád Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájaként látványos névadó, zászló átadó és Dékáni faültető ünnepséget szervezett.

 

Zrinyi 2026

A program keretében átalakul a Magyar Honvédség. E program keretében egy új katonai egység jött létre, az Önkéntes Területi Tartalékos (ÖTT) katonai szervezet. Az iskolánkban szerveződött század állománya november 9-én aláírta a Magyar Honvédséggel az Önkéntes Területi Tartalékos szerződést, melyet egy nagyszabású ünnepség keretében tettek hivatalossá 2017. november 30-án.

Az eseményen a Dékáni vendégei voltak:

 • Vargha Tamás Honvédelmi Minisztérium miniszterhelyettes
 • Szabó Vendel rendőr ezredes Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főkapitány helyettes
 • Takács Attila dandártábornok
 • Szűcs Imre ezredes
 • Janza Frigyes rendőr vezérőrnagy
 • Túrós András rendőr altábornagy
 • Kovács Ernő kormánymegbízott
 • Bányai Gábor országgyűlési képviselő
 • Pölöskei Gáborné Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár
 • Magyar Zita Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal Szakmai főigazgató-helyettes
 • Fülöp Róbert polgármester
 • Papp Gyula főigazgató

 

A felújított sportcsarnok átadása

2017. december 14-én került sor a Kiskunhalasi UKSC, a Magyar Kézilabda Szövetség, Kiskunhalas Város Önkormányzata és a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum együttműködésének keretén belül megvalósult beruházás megkoronázására, a KSZC Dékáni Árpád Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának minden ízében megújult sportcsarnokának ünnepélyes átadására.

 

Az eseményeken készült további képeket a Dékáni weboldalán és Facebook oldalán lehet megtalálni.