header2019

header2019 kszc logo            header2019 jovodatet logo

 

KSZC Kiskőrösi Wattay Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma - Évértékelő 2017

Rendezvények, felújítások, kihívások a Wattayban

E három szó adja vissza leginkább a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskőrösi Wattay Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában történt 2017-es események lényegét.

 

A márciusi szalagavató után április hónapban már második alkalommal rendeztük meg a Szakmák Éjszakáját, mely az előző évhez képest jóval több látogatót vonzott az intézmény épületeibe.

Ezt követően május-júniusban a szakmai és az érettségi vizsgák kerültek lebonyolításra, ugyanakkor a tanév végeztével elkezdőtek az épület felújítások is, melyeknek köszönhetően a tanév kezdetére a Sárkány József utcai telephelyen lévő épület teljes nyílászárócserét, valamint hőszigetelést és színezést kapott.

Ezt követte az ügyviteli telephelyen és a tanműhely területén található épületek felújítása. Ugyanakkor a felújításokkal párhuzamosan elindult a tanév, melynek első félévében az intézményük által szervezett Pályaválasztási Kiállítás, a helyi általános iskolával partneri viszonyban megvalósított technika órák valamint az általános iskolák részére szervezett szakgimnáziumi versenyek további kihívásokat jelentettek az intézmény pedagógusai részére.

 

A beiskolázásra való törekvés egyik elemeként az Európai Szakképzési hét keretében szervezett üzemlátogatások is fontos részét jelentették az iskolai munkának.

 

Azt mondhatjuk, hogy az eltett tizenkét hónap alatt nem volt olyan időszak, amikor valamilyen rendezvénnyel, felújítással, kihívással ne találkoztunk volna. A téli szünet után pedig megkezdődtek az SZKTV-k melyek azonban nemcsak a tanároknak, de a versenyző diákoknak is újabb kihívásokat jelentenek

 

Benedek Tibor
szakmai igazgatóhelyettes

A Wattay eseményeiről további képek találhatóak az iskola weboldalán.