header2019

header2019 kszc logo            header2019 jovodatet logo

 

KSZC Dékáni Árpád Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

nyilt nap

Nyílt szakmai bemutató keretében, iskolánk tanulói és oktatói a szakgimnáziumi képzésünk 10 ágazatával ismertetik meg intézményünkbe látogató érdeklődőket. Ez az esemény lehetőséget ad a pályaválasztás előtt álló fiatalok szakmai orientációjának segítésére, irányítására. Mikro tanítási órákon, szakmai kiállításon és bemutatókon keresztül mutatjuk be képzési kínálatunkat. Minden látogatót a Nyílt napra készített 100 Dékáni Dénárral ajándékozunk meg, amit a kiállítási standokon válthatnak be, iskolánkat képviselő apró tárgyakra.

Helyszín: KSZC Dékáni
6400 Kiskunhalas, Kossuth utca 23.

help nap

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája minden évben, visszatérően rendezi meg a DÉKÁNI HELP programot. A program rövidítése a hivatások az egészséges lakosságért kifejezésből adódik.

A program célja a külterületen élő nehéz helyzetben lévő időskorúak, valamint a járásban élő hadiözvegyek segítése.

A tevékenység több területet érint. Ahol szükséges, ott elvégzik a ház körüli munkákat, megvizsgálják az idős embereket, tanácsokat adnak, áttekintik a gyógyszerelést, meghallgatják a panaszaikat, igyekeznek megoldást találni a problémáikra. A segítők érkezését és tevékenységüket a polgárőrség, a tanyagondnoki szolgálat és a helyi rendőrkapitányság előre egyeztette az idős emberekkel.

Iskolánkból a rendészeti-közszolgálati, az egészségügyi és a szociális ágazati képzésben résztvevő tanulók kapcsolódnak be a program lebonyolításába.

A programot aktívan támogatja Kiskunhalas, Pirtó, Harkakötöny, Kunfehértó, Balotaszállás, Kisszállás, Tompa és Kelebia települések önkormányzatai. A tevékenység is ezeken a területeken valósul meg.

A programban közel ötven rászoruló segítése valósul meg minden évben.

Helyszín: KSZC Dékáni
6400 Kiskunhalas, Kossuth u.23.

palyavalasztasi nap

Iskolánkban kerül megrendezésre a Bács-Kiskun Megyei Pályaválasztási Kiállítás, ahol szakmai bemutatókkal egybekötött kiállításon keresztül ismerkedhetnek meg a jelenlévők, az itt résztvevő oktatási intézmények képzési palettájával.

A kiállítók között iskolánk, a Dékáni Árpád Szakgimnázium bemutatja a nálunk oktatott egészségügy, rendészet és közszolgálat, szépészet, kereskedelem, szociális, előadóművészet ágazatait a pályaválasztás előtt álló fiataloknak, szüleiknek, ismerőseiknek, barátaiknak. Ezzel igyekszünk megnyerni a szakképzés iránt érdeklődő diákokat.

A Bács-Kiskun Megyei Pályaválasztási Kiállítás célja, hogy a kereslet egy időben és egy helyen találkozni tudjon a kínálattal. A pályaválasztás előtt álló diákok egy helyszínen kapjanak információkat a kiállításon résztvevő oktatási intézmények képzési kínálatából, mintegy népszerűsítve a szakmai képzések iskoláit.

Helyszín: KSZC Dékáni
6400 Kiskunhalas, Kossuth utca 23.

ujraelesztesi maraton

Az Újraélesztés világnapján szerveztünk a kiskunhalasi oktatási intézmények tanulói részére, egy oktatással egybekötött ”újraélesztési maratont”. Itt az iskolák 6 fős csapatainak, egy gyakorló babát kell csapatonként 30 percen keresztül életben tartaniuk, a tanult újraélesztési technikával.

A rendezvény célja, felhívni a gyerekek figyelmét az elsősegély, az életmentés ismeretének fontosságára, egyben a szakképzés egészségügyi ágazatának népszerűsítése.

Helyszín: KSZC Dékáni
6400 Kiskunhalas, Kossuth utca 23.