header2019

header2019 kszc logo            header2019 jovodatet logo

 

KSZC Vári Szabó István Szakképző Iskolája és Kollégiuma

1. Nyílt nap

Évek óta rendszeresen tartunk nyílt napot az iskolában a pályaválasztás előtt álló fiataloknak. Bemutató gyakorlati foglalkozások közepette ismerhetik meg a tanműhelyeinkben folyó gyakorlati képzést. Tájékoztató előadáson vehetnek részt, ahol képet kapnak a középiskolai oktatás rendszeréről, a szakképzés sajátosságiról. Az egyes gyakorlati tanműhelyeinkben a szakoktatóinkkal folytatott beszélgetés során a szakmák sajátosságait is megismerhetik, valamint az adott szakma munkaerő piaci helyzetéről tájékozódhatnak.

Helyszín: 6400 Kiskunhalas, Kőrösi út 1. (Tanműhely)
6400 Kiskunhalas, Kazinczy utca 5. (KSZC Vári)

Pályaorientációk a Váriban

A pályaorientációs nap keretében párhuzamos tevékenységet szervezünk. Egyrészt a szakképzésben résztvevő diákjaink számára életpálya építéssel kapcsolatos témájú előadásokat tartunk a megyei pályaválasztási tanácsadó szolgálat bevonásával. Másrészt az általános iskolás diákok számára tanműhelyi látogatást szervezünk interaktív foglalkozásokkal. A diákok egyszerű, de érdekes feladatokat oldhatnak meg, kipróbálhatják az eszközöket, szerszámokat, megismerhetnek különböző munkafolyamatokat.

Helyszín: 6400 Kiskunhalas, Kőrösi út 1. (Tanműhely)
6400 Kiskunhalas, Kazinczy utca 5. (KSZC Vári)

Pályaválasztási kiállítás

Rendszeresen részt veszünk a megyei pályaválasztási kiállításon. Ebben a tanévben Kiskőrös ad otthont rendezvénynek a régióban. Ezenkívül minden évben ott vagyunk az egyik állandó helyszínen a megyében, Baján. Minden szakmacsoportot képviselünk a kiállításon, amelyekben az általunk oktatott szakmák jelen vannak. A tanulók munkáiból adunk ízelítőt, valamint személyes kommunikáció révén tájékoztatjuk az érdeklődő fiatalokat és szüleiket.

Helyszín: KSZC Dékáni Sportcsarnok (volt ÁMK)
6400 Kiskunhalas, Kossuth utca 23.

technikaorak

Az elmúlt tanév jól bevált kezdeményezésének hatására két helyi és egy szomszédos település általános iskolájával együttműködő kapcsolatot építettünk ki annak érdekében, hogy megkönnyítsük a pályaválasztás előtt álló fiatalok tudatos szakmaválasztását, népszerűsítve ezáltal a szakmatanulás jelentőségét. A diákok két hetente két órát töltenek a tanműhelyeinkben, ahol a technika tantárgy tartalmát kibővítve egyszerű, de praktikus gyakorlati fogásokat tanulhatnak meg. A csoportokat a technika tanárok, illetve az osztályfőnökök kísérik el iskolánkba.

A program hozzájárul a szakmák korai megismertetéséhez, orientál a szakmatanulás felé.

Helyszín: KSZC Vári Tanműhely
6400 Kiskunhalas, Kőrösi út 1.

Rendszeresen részt veszünk a régió általános iskolái által szervezett pályaválasztási szülői értekezleteken, ahol bemutatkoznak a város középiskolái. Tájékoztatást adunk a képzési kínálatunkról, az iskola életéről, az oktatás rendszeréről. Személyes kommunikáció révén a szülők és a diákok választ kapnak egyéni kérdéseikre. Az őszi időszakban kb.15 általános iskolába látogatunk el.

Helyszín: Kiskunhalas és vonzáskörzete általános iskolái